Filter

Filteri za prečišćavanje vode

Šta su filteri za prečišćavanje vode?
U našem slučaju to su uređaji za prečišćavanje pijaće vode koji su namenjeni za kućnu upotrebu. Radi se o uređajima izuzetnih sposobnosti.
Pod ovim pojmom prepoznajemo dva uređaja:
Aqua Dea.
Naši uređaji-filteri su nešto sasvim novo kada je reč o uređajima za prečišćavanje pijaće vode. Bez skromnosti možemo reći da smo postavili jedinstveni koncept uređaja u odnosu na svetske proizvođače. Uređaji su jednostavni za montažu i ne zahtevaju dodatne izvore napajanja (struju ili baterije). Postavljaju se pored postojeće vodovodne armature, ne zauzimaju puno prostora i jednostavni su za korišćenje.
Predstavićemo Vam modele Aqua Dea , njihove karakteristike i prednosti. ∆ vrh strane

Proizvodimo PE (polietilenske) folije za gradjevinsku i agrarnu industriju.


Gradjevinska folija:
dimenzija : do 4000 mm
debljine: od 60 do 100 mic.
pakovana u rolnama cca 50 kg
boje: natur, siva, zelena, crna.

Agrarna folija:
dimenzija: od 750 do 1200 mm
debljine: od 25 do 50 mic.
pakovanje rolne: cca 25 kg.
boje: crna.

Visenamenske vrece:
dim.: od 500 do 580 mm i vece.
debljine: od 50 do 150 mic.
pakovanje: pojedinacno1/100kom.
boje: natur,siva, zelena ,crna.

Vrece za smece-Strong:
Proizvodimo vrece za smece u svim dimenzijama od 20 L do 240 L pod komercijalnim nazivom Strong u razlicitim bojama, pakovane u pakovanjima namenjenim maloprodajnim objektima za siroku potrosnju.

NIVES konfekcija

U okviru privrednog drustva NIVES posluje A.D. Zateks iz Gadzinog Hana, pod upravom vecinskog vlasnika NIVES doo.
Iz proizvodnog asortimana konfekcije izdvajamo:
• Radna zastitna odeca za sve proizvodne grane.
• Medicinski i farmaceutski program.
• Ugostiteljski program radne odece.
• Radna zastitna odeca za javni sektor-uniforme.

VODA kao životni element

Njeno Veličanstvo...VODA.. Pomaže održavanju volumena krvi, prenosi esencijalne vitamine rastvorene u vodi i hranljive materije koje su u ćelijama, tkivima i organima.
Voda štiti organe, ispire bubrege, ovlažuje naše oči, usta i sluzne puteve, omogućava optimalno podmazivanje zglobova, reguliše telesnu temperaturu i krvni pritisak.
Dakle, VODA je životni element o kome možemo u nedogled da govorimo - o blagodetima za zdravlje svakog živog bića.
Voda je važna i zdrava samo ako nezagađena ostvari kontakt sa živim organizmom! Naizgled čista, bezukusna i bez mirisa, kakvu je u svakodnevnom korišćenju poznajemo, može biti totalno drugačija u hemijskom i mikrobiološkom pogledu. Zato bi trebalo da budemo oprezni prilikom konzumiranja vode!
Vrlo je bitno gde ćete i iz čega piti vodu! Voda je dostupna na svakom koraku.
A da li je i za piće? Mišljenja su podeljena.
Međutim, u svojoj kući možemo sami da kontrolišemo kvalitet vode za piće. Skrenućemo Vam pažnju na uzročnike neispravne vode. Voda uglavnom dolazi iz dva izvora: površinske vode, kao što su jezera, potoci i reke; podzemne vode, kao što su bunari. Veruje se da voda od svog izvora do slavine prikuplja različite zagađivače.
Otpadne vode sa deponija i industrijska postrojenja predstavljaju jednu od najvećih pretnji za glavni izvor vode. Ljudsko oko ne primećuje živu, ispariva organska jedinjenja, radon i druge potencijalno štetne zagađivače.
U postupcima prečišćavanja vode obično se dodaje hlor kako bi uništio potencijalno štetne bakterije.Često se dešava da hlor reaguje u kontaktu sa organskim materijama gde je moguće stvaranje do čak 140 nusprodukata koji se smatraju kancerogenim. ∆ vrh strane

Aqua Dea

AQUA DEA

Aqua Dea je uređaj za prečišćavanje pijaće vode koji se koristi u slučajevima kada ona nije dovoljno čista ili se sumnja u njenu ispravnost.
Uređajem Aqua Dea je moguće odstraniti mnoge zagađivače koji se mogu javiti u vodi za piće. Uspešno odstranjuje čvrste čestice (makro i mikro) različitog porekla (pesak, korozija od cevovoda i slično), otklanja parazite, alge i patogene materije (osim u ekstremno zagađenoj vodi koju nije moguće tretirati u kućnim uslovima).
Aqua Dea otklanja toksične metale. Uklanjanje toksičnih metala vrši se vezivanjem na prirodnim materijalima koji su modifikovani specijalno za ovu namenu. Uspešno otklanja olovo, mangan, živu, arsen,gvožđe, hrom, kadmijum.
Takođe iz vode uspešno uklanja: hlor, amonijak, organske materije kao što su: masnoće, fenol, pesticide, benzene, insekticide, organofosforna i organohlorna jedinjenja, herbicide, hlorovane bifenile, policiklične aromatične ugljovodonike, trihalometan i druga organska jedinjenja koja se mogu naći u vodi za piće.
Dakle, u prilog svim ovim podacima idu i mnogobrojne analize vode sa područja cele Srbije koje su vršene u gradskim zavodima za zaštitu zdravlja građana.
Kada govorimo o uređaju Aqua Dea, važno je istaći da uklanja neprijatne mirise, bistri mutne vode (što se najbolje može uočiti prilikom nestanka vode u mreži, tj. Nakon njenog ponovnog dolaska, kada ona sa sobom povlači i svu nečistoću iz cevovoda).
Aqua Dea ne utiče na osnovnu mineralizaciju vode za piće, niti na prirodno rastvorene materije koje su korisne za organizam i stoga poželjne u vodi za piće.
Jezgro uređaja Aqua Dea je zamenljivi filterski uložak koji se sastoji od specijalno modifikovanog zeolita, granulisasnog aktivnog uglja i filtracionog materijala. ∆ vrh strane

Zeolit

Ispitivanja

Šta je zeolit?
Zeolit je prirodni alumo-silikat koji ima veliku primenu u različitim granama industrije. Postoji više vrsta zeolita. Za primenu kod uređaja Aqua Dea zeolit se specijalno modifikuje na Institutu za tehnologiju nuklearnih i mineralnih sirovina u Beogradu. ( Jedinstveni koncept u svetu).
Aktivni ugalj je obavezna filterska ispuna u svakom uređaju za tretman vode bilo kog proizvođača.
Kakva je uloga aktivnog uglja?
Ugalj se aktivira posebnim postupkom zagrevanja koji stvara hiljade pora po površini materije. Posle postupka aktivacije ugalj ima vrlo poroznu strukturu, ima svojstva sunđera i ogromnu površinu (uslovno rečeno). Kada voda koja sadrži razne zagađivače struji kroz te pore, zagađivači bivaju adsorbovani na površini aktivnog uglja.
Spoj ovih supstanci daje jedinstvenu koncepciju filterske ispune, čineći Aqua Dea nadmoćnijim uređajem u odnosu na ostale male kućne sisteme.
Filterski uložak ima životni vek 2.000-3.000 litara vode u zavisnosti od stepena zagađenosti sirove vode. U proseku to je 8-10 meseci svakodnevnog snabdevanja za četvoročlanu porodicu.
Filterski uložak je lako zamenljiv. Upotrebljeni filterski uložak se baca i nije štetan po čovekovu okolinu!
Uređaj je lako prilagodljiv za bilo koju vrstu kućne vodovodne armature (slavine).
Instalacija se vrši prema priloženom uputstvu, ugradnja je brza i jednostavna!
Aqua Dea je izrađen od visoko otporne ABS plastične mase koja je dozvoljena za upotrebu kod životnih namirnica. ∆ vrh strane

Sertifikati

Naši uređaji su atestirani kod INSTITUTA ZA ZAŠTITU ZDRAVLJA SRBIJE – „DR MILAN JOVANOVIĆ – BATUT“ iz Beograda i poseduju upotrebnu dozvolu. Kontrolu kvaliteta ugrađenih materijala vrši ITNMS - Institut za tehnologiju nuklearnih I mineralnih sirovina iz Beograda. Projekat razvoja uređaja za prečišćavanje pijaćih voda delom je pod pokroviteljstvom Vlade Republike Srbije. Uređaji Aqua Dea i Eco Filter su plod višegodišnje saradnje između Institua ITNMS iz Beograda i razvojnog ekspertskog tima preduzeća Nives. S tim u vezi možemo se pohvaliti da je u povoju novi sofisticirani sistem prečišćavača vode za kućnu upotrebu, potpuno automatizovan. Mi želimo da skrenemo pažnju javnosti da naši uređaji nemaju kao krajni produkt destilovanu (demineralizovanu) vodu za piće. Dakle, nisu zasnovani na principu reverzibilne osmoze kao što su mnogi drugi, već su proizvedeni od 100% prirodnih sirovina koje ne utiču na osnovnu mineralizaciju vode! Smatramo da je u tome naša prednost i da će naši potencijalni korisnici shvatiti od kog su značaja pomenute činjenice.
Naše su tendencije da sa najnovijim sistemom nastupimo i u najugroženijim tropskim područjima planete Zemlje, gde je problem zagađene vode na visokom stepenu.
Naši proizvodi Aqua Dea i Eco Filter se mogu poručiti direktno na telefon firme 018 /4511-882 u Nišu. Razrađujemo sistem za e-comerce (internet prodaju naših proizvoda).∆ vrh strane